Nätbutiken med rep på längden och tvären

Vi fick i uppdrag att ta fram grafisk profil och logotyp för den nya e-handelsbutiken Repbutiken.se. Här får ämnessökande privatpersoner och företag sitt lystmäte tillgodosett. Vi ville skapa ett varumärke som är inbjudande och personligt med känsla för det klassiska hantverket, material och kvalitet. Ett modernt företag som hänger med i tiden, men som samtidigt passar på att flörta och förmedla en stycke historia. Uppdraget bestod även i att arbeta fram sk. wireframes (struktur och placering av olika delar - ej design) för shopen samt exempel och skisser på implementation av andra enheter. 

Typ av jobb: Logotyp, Grafisk profil, Printmaterial

Se jobb för denna kund: Repbutiken

Publicerat: 2017-05-20

Företagshälsovård - hur funkar det egentligen?

Företagshälsan är för många fortfarande en djungel att förstå sig på. Vad gäller, vad får jag som anställd och vad är jag som chef skyldig till eller kan få stöd och hjälp med? Frågorna är många. Hälsobolaget tar ett grepp och reder ut det hela. Resultatet ser du på hemsidan och i denna trycksak som de lämnar ut i nya sammanhang när de träffar personal eller presumtiva kunder.  

Typ av jobb: Printmaterial

Se jobb för denna kund: Hälsobolaget

Publicerat: 2017-04-29

Love is in the air

Cecilia och Björn önskade sig en rekorderlig fest – och en massa "lull" som skulle göra dagen extra speciell även för gästerna. Carro & Co hjälpte till med dagens helhetskoncept samt inbjudan, häfte, bordstablett och en massa "lull" i form av klassisk frågeloppa, kärleksnäste i trädgården, photobooth, bekväma dansskor till alla gäster, bakrus-kit för dagen efter etc.

Typ av jobb: Event, Printmaterial, Övrigt

Publicerat: 2016-06-29

Kärlekens tid är här

Ibland får vi vara med i de mest kärleksfulla stunder. Här fick Carro & Co äran att göra inbjudan, vigselprogram, placeringskort och festhäfte för Maria och Mikael som gifte sig i Fiskebäckskil.

Typ av jobb: Printmaterial

Publicerat: 2015-09-29

Utställningskatalog för Ur Björk

22 slöjdare från Värmland och Västra Götaland testar vad man kan göra av och ur björk. Resultatet visas i en ambulerande utställning skapad av nätverket Ur björk.​ Och i denna utställningskatalog som Carro & Co fick äran att formge. Trycksaken trycktes också i - just det - 100% björkfiber. 

Typ av jobb: Printmaterial

Publicerat: 2015-05-20

Lär känna dåtidens Tanumsbor i ny bok

I denna bok kastas du rakt in i en historia om människors öden och äventyr, så som de skulle kunnat se ut under bronsåldern. En historia som bygger på fakta och vetenskap, men där händelseförloppet är fiktion. Vi får träffa dåtidens Tanumsbor, Akaz, Nenna, Alawin, Glicc och Glär – personer som återskapats utifrån arkeologiska fynd från gravar och boplatser i Tanum. Dessa karaktärer syns också tydligt i Vitlycke museums utställning och är på så sätt en förlängning och utökning av händelser som besökaren får uppleva även i utställningen. Carro & Co stod för formgivningen. Hårdpärm med präglat omslag. Boken hittar du på Vitlycke museum.

Typ av jobb: Printmaterial, Bok

Se jobb för denna kund: Vitlycke museum

Publicerat: 2015-05-18

Välkommen till Borås mest miljövänliga biltvätt.

Strax innan semestern fick Carro & Co uppdraget att ta fram ett kommunikationskoncept för ICA Maxis biltvätt i Borås. Den mest miljövänliga biltvätten i Borås faktiskt, i och med deras nya svanenmärkning. Tidigare hade kommunikationen spretat lite och ett enhetligt koncept saknades. Briefen bestod i att skapa ett unikt identitet för MAXI Biltvätt samtidigt som man skulle känna igen sig från ICA Maxis formspråk. Konceptidén bestod i att med glimten i ögat och dubbelbottnade budskap stärka det unika faktum att man kan handla och tvätta bilen vid samma tillfälle. I första läget tog vi fram stortavlor, badge till personal, skyltar vid tvätten samt diverse butiksmaterial till ICA Maxi – det är ju här vi kan nå en stor del av målgruppen.

Typ av jobb: Grafisk profil, Kommunikationskoncept, Illustration, Skyltmaterial, Reklamkampanj, Printmaterial

Se jobb för denna kund: ICA Maxi, Maxi Biltvätt

Publicerat: 2014-08-14

Ledarskapsutveckling som märks

Göteborgs Ledarinstitut har fått en ny, färsk responsiv hemsida signerad Carro & Co, Grafi Technology och Copydoc. Carro & Co stod för grafisk profil och logotyp samt hemsidesdesign. Vi tog även fram visitkort, wordmallar samt mall för e-postmarknadsföring. Den grafiska identiteten profilen ska förmedla Göteborgs Ledarinstituts äkta professionalism, men på ett mer kaxigt och personligt sätt än många konkurrenter – något som stämmer väl överens med grundaren Lisa Jarnvik.

gli.se

Typ av jobb: Logotyp, Grafisk profil, Hemsida, Illustration, Printmaterial

Se jobb för denna kund: Göteborgs Ledarinstitut

Publicerat: 2014-08-01

Kommunikation via förpackningar

Vårt uppdrag bestod i att ta fram ett kommunikationskoncept med fokus på Steinbrenner & Nybergs förpackningar. Vår ambition var att få kundens inre (själ/filosofi/arbetssätt) och yttre att ännu bättre tala samma språk än vad som tidigare gjorts. Vi ville helt enkelt att deras nyfikenhet, kreativa nytänkande, mod och driv inte bara ska synas i deras produkter, utan även i den grafiska profilen. Och inte minst att kommunicera detta via förpackningarna som produkten bärs hem i. Vi vill behålla ett uttryck som står för exklusivitet, men som samtidigt upplevs som mer personligt, modernt, fräscht och lättillgängligt.

Typ av jobb: Grafisk profil, Kommunikationskoncept, Printmaterial

Se jobb för denna kund: Steinbrenner & Nyberg

Publicerat: 2014-05-15

The Green heart of Gothenburg – andningshålet i city

Green heart är ett av Europas största grönområde och ett samarbete mellan Botaniska trädgården, Göteborgs Naturhistoriska museum och Slottsskogen. Vi stod för övergripande grafiskt koncept samt affisch, broschyr och broschyrställ på City Airport, vykort, annons i What´s on och Faktum samt affisch i turstbyråns skyltfönster.    

Typ av jobb: Grafisk profil, Illustration, Reklamkampanj, Annons, Printmaterial

Publicerat: 2013-06-16

Logotyp för Frisk ventilation

Pelle Frisk Ventilation behövde ny logotyp. Det hjälpte vi gärna till med. En enklare grafisk manual, logotyp och visitkort var vad de i första hand behövde. Fortsättning följer...

Typ av jobb: Logotyp, Grafisk profil, Printmaterial

Se jobb för denna kund: Frisk Ventilation

Publicerat: 2012-12-01

Dags att satsa på sin personal?

Nu har vi hjälpt Hälsobolaget med att ta fram en liten broschyr riktade mot företag. Vi ville, med glimten i ögat inspirera och peppa företagen att satsa mer på hälsan i företagen. I foldern presenteras Hälsobolagets olika erbjudanden, lite statistik och kundcase – allt för att visa på vikten av att satsa på hälsan hos sin personal.

Typ av jobb: Printmaterial

Se jobb för denna kund: Hälsobolaget

Publicerat: 2012-06-15

En gammal nyhet

Att Asbest är farligt, är ingen nyhet. Men att månniskor fortfarande dör i sjukdomar relaterade till det, är tyvärr fortfarande en sanning. I samband med att flera rapporter och nyheter tog upp detta, passade Hälsobolaget på att skicka ut ett direktutskick till cheferna inom byggbranschen.

Typ av jobb: DR, Printmaterial

Se jobb för denna kund: Hälsobolaget

Publicerat: 2012-05-01

Folder för Hälsobolaget

Foldern lämnas till anställda, där arbetsplatsen tecknat avtal med Hälsobolaget. Till detta tog vi fram ett plastkort, som kan följa med foldern eller vara fristående. Tanken är att det ska bli enklare för den anställda att ta hjälp av Hälsobolaget.

Typ av jobb: Printmaterial

Se jobb för denna kund: Hälsobolaget

Publicerat: 2012-04-08

A beautiful evening – en kväll i skönhetens tecken

En höstkväll med erbjudanden, mingel och inspiration, i skönhetens tecken. Kändisen från "Du är vad du äter" var på plats för att berätta om nya superdupermaskinen Omorphia Nordic 10.0. som behandlar både celluliter och och slimmar upp kroppen – utan att behöva använda kniven. Bubbel, snittar och prova-på-behandlingar gjorde kvällen till en lyckad affär, både för kunderna och Viktoriasalongen. Vi stod för flyers, annons i den lokala tidningen Uddevallaren och skylt till skyltföntret.

Typ av jobb: Skyltmaterial, DR, Annons, Printmaterial

Se jobb för denna kund: Viktoriasalongen

Publicerat: 2012-04-08

Fotobok om arkitekten Sture Johanssons verk efter 65

Fotografen Magnus Länje visar genom kameralinsen, Sture Johanssons verk efter pensionen. Fotografier över hans målningar, teckningar, ritningar och framförallt bostäder och byggnader. Här visas blandning mellan Sture och hans fru Hennys hus i Florida, omtalade båthuset på Veddö samt skisser över Ingrid Bergman-museum i Fjällbacka som hittills inte blivit av. En coffetable-bok med präglat omslag.

Typ av jobb: Printmaterial, Bok

Se jobb för denna kund: Magnus Länje Photography

Publicerat: 2012-02-23

Från Topp till Tå till Viktoriasalongen

När skönhetsalongen Topp till Tå i Uddevalla skulle byta namn till Viktoriasalongen behövdes en kommunikationsplattform och total makeover: ny logga, hemsida, visitkort, tidskort, skyltning, prislista, presentkort, presentförpackningar, annonser m.m

Typ av jobb: Logotyp, Grafisk profil, Kommunikationskoncept, Printmaterial

Se jobb för denna kund: Viktoriasalongen

Publicerat: 2012-02-20

Kampanj för Akutläkarna

Vi fick uppdraget av Akutläkarna att marknadsföra den privata närakuten Stampenakuten för att öka kännedomen och antalet besökare/dag. Uppdragsgivare: Peanuts Communication

Typ av jobb: Reklamkampanj, Annons, Printmaterial

Se jobb för denna kund: Akutläkarna

Publicerat: 2011-05-20

Folder för Segertoft & partner

Segertoft & partner behövde en allmän folder att lämna efter sig i olika sammanhang, lägga en hög på lämpliga ställen, till befintliga kunder, kunders vänner, etc. Men Segertoft & partner är ingen vanlig ekonomibyrå, och det ska ju naturligtvis även foldern kommunicera. En allmänt rådande förvirring för gemene man, var att Revisor och Redovisningskonsult innebar samma sak, och att man i vanligt tal ofta säger Revisor, när man faktiskt menar något annat. Detta resulterade i en folder i fickformat, med något kaxig framsida. Pricken över i:et anslutades med erbjudandet "En timmes konsultation".

Typ av jobb: Företagspresentation, Printmaterial

Se jobb för denna kund: Segertoft & partner

Publicerat: 2010-12-20

Segertoft & partner i ny och fräsch tappning

Steg 1: Ta fram en kommunikationsplattform och ge exempel på implementering.
Steg 2: Låta den nya plattformen, loggan och grafiska profilen genomsyra all kommunikation. Den nya "gröna" tråden syns nu i allt från visitkort, brevpapper, skyltar, dörrar och inredning till mappar, foldrar, hemsida, nyhetsbrev och annonser.

Typ av jobb: Grafisk profil, Kommunikationskoncept, Skyltmaterial, Printmaterial

Se jobb för denna kund: Segertoft & partner

Publicerat: 2010-12-01

Gymnasiekatalog för Trollhättans kommunala skolor

Årets gemensamma gymnasiekatalog för Trollhättans kommunala skolor, ser du resultatet av här.

Typ av jobb: Illustration, Printmaterial

Se jobb för denna kund: Trollhättan Stad

Publicerat: 2010-08-30

Guide till Fridaskolan

Friskolan Fridaskolan har elever från daghemsverksamhet upp till och med gymnasiet. Gemensamt är deras unika pedagogik och specifika sätt att arbeta – för att få de unga att ta för sig bättre av livet, att bli mer självständiga. Eller som de själva säger – utbilda tågluffare. Som förälder är det inte alltid så lätt att förstå varför skolan jobbar som de gör, vad orden som bara Fridaskolan använder, innebär osv. Uppdraget bestod därför i att ge framförallt föräldrar en bättre bild av arbetssättet, och på så vis en större förståelse. Guiden kom i format likt en liten Lonely planet-guide. Uppdragsgivare: Profil Communication

Typ av jobb: Företagspresentation, Printmaterial

Se jobb för denna kund: Fridaskolan

Publicerat: 2010-01-09

Företagspresentation för Trollhättan Energi

Uppdrag: I samband med att Trollhättan Energi var i färd med att positionera om sig från energibolag till miljöbolag, var det dags att presentera "stans nya miljöbolag". Här i form av en företagspresention. Uppdragsgivare: Profil Communication

Typ av jobb: Företagspresentation, Printmaterial

Se jobb för denna kund: Trollhättan Energi

Publicerat: 2009-06-30

Trollhättan visar upp sin vision av staden

En lyckad heldag med tävlingar, visningar, uppträdande och föredragshållare – för hela familjen, mitt i Trollhättans city. Vi bidrog med tältplanering, skyltar, affischering, annonsering, foldrar mm. Även Trollhättan Energis monter i tältet fick en total makeover av oss. Uppdragsgivare: Profil Communication

Typ av jobb: Event, Printmaterial

Se jobb för denna kund: Trollhättan Energi, Trollhättan Stad

Publicerat: 2009-04-08

Företagspresentation med idéer i första rum

Uppdrag: Ta fram en företagspresentation för Innovatum Teknikpark och dess olika verksamheter Science Center, Produktionstekniskt Center och Inkubator. Den stora gemensamma nämnaren är brinnande idér och teknik. Detta resulterade i en mycket tekniskt avancerad idébok, med olika papperstjocklekar, vik, texter som behöver läsas med spegel, sidor för hjärngympa och försök till att få hjärnan att leka. Uppdragsgivare: Profil Communication

Typ av jobb: Illustration, Företagspresentation, Printmaterial

Se jobb för denna kund: Innovatum Teknikpark

Publicerat: 2009-02-09

Foldrar till Innovatums olika affärsområden

Varje affärsområde fick var sin folder med mer djuplodad information än det som stod i företagspresentationen (Let it flow). Folderna kan sedan enkelt bladas i till företagsfoldern, om man vill ge målgruppen extra information – då sticker den lilla plattan i orange upp. Uppdragsgivare: Profil Communication

Typ av jobb: Printmaterial

Se jobb för denna kund: Innovatum Teknikpark

Publicerat: 2009-02-09

Programmering: Grafi Technology