Infopoints med flexibelt modulsystem

Ett flexibelt system som skulle locka besökare till en mindre utställning eller informationsstation, och som samtidigt skulle kunna anpassas efter behov, ambition och lokal, efterfrågades. Carro & Co arbetade fram ett baskoncept med olika moduler att välja mellan som kan kläs i olika material och placeras och byggas ihop hur man vill. På så sätt kan unika infopoints skapas, utan att för den skull behöva "uppfinna hjulet igen". De valfria moduler som togs fram var broschyrställ, ingång, grund monter, djup monter, fönster/skärm, sittdel med eller utan laddstation, sittdel med monter samt sittdel med taktilt utrymme. Beklädnad av träfasad, tapet och skivmaterial. Samtidigt tog vi fram förslag på hur man får besökaren att kunna ta till sig information på ett mer kommunikativt och intressant sätt. Först ut var projektet Spektrum där några av modulerna valdes ut samt skalades ner för att kunna passa som ambulerande miniutställning. Foto: Paul Björkman

Typ av jobb: Event, Skyltmaterial, Övrigt

Publicerat: 2017-05-12

Love is in the air

Cecilia och Björn önskade sig en rekorderlig fest – och en massa "lull" som skulle göra dagen extra speciell även för gästerna. Carro & Co hjälpte till med dagens helhetskoncept samt inbjudan, häfte, bordstablett och en massa "lull" i form av klassisk frågeloppa, kärleksnäste i trädgården, photobooth, bekväma dansskor till alla gäster, bakrus-kit för dagen efter etc.

Typ av jobb: Event, Printmaterial, Övrigt

Publicerat: 2016-06-29

Pilgrim² – en förhöjd upplevelse på Lödöse museum

På medeltiden var Lödöse en av Sveriges största städer och en knutpunkt för många pilgrimer. Med en arkeologisk skatt av pilgrimsmärken och spännande helgonberättelser har pilgrimernas liv levandegjorts i denna utställning på Lödöse museum. Utställningen tar också upp dagens pilgrimsresor och ställer frågor till samtidens rastlösa människor kring kontemplation och fysisk rörelse, vilket ger en helhetsbild av pilgrimsresor genom alla tider – igår, idag och imorgon. Carro & Co hade i uppdrag att ta fram en grafiskt koncept inklusive logotyp samt diverse mallar för vidare färdigställning av original.

Typ av jobb: Logotyp, Grafisk profil, Övrigt

Se jobb för denna kund: Lödöse museum

Publicerat: 2015-06-13

Välkommen in i bronsålderns värld!

Utställningen på Vitlycke museum (som med sina unika hällristningar finns på Unescos världsarvslista) är nu invigd och har fått mycket positiva omdömen – vilket vi självklart är mycket stolta över. Carro & Co har stått för helentreprenaden – från idé till färdigt utförande. Ett samarbete mellan Art Directors, arkitekt, copywriter, översättare, illustratör, snickare, elektriker, ljud-och ljusdesigners m fl.

Genomgående i de tre utställningsrummen får besökaren följa fem karaktärer i en fiktiv berättelse baserad på riktiga fynd från Tanumstrakten för ca 3 000 år sedan. Detta tillsammans med fakta om vardagsliv, tro, hällristningar och fynd, ges en skildning av hur livet kunde ha tett sig på bronsåldern i Tanum. Luckor att öppna, boxar att sticka in handen i, skivor att skjuta upp, titthål, musik att lyssna på – ja, detta är en utställning där både barn och vuxna får möjlighet att upptäcka, med flera sinnen. Välkommen till Vitlycke museum i Tanum!

Så här skrev Johan Öberg från Kulturarvsakademin och Göteborgs universitet, de konstnärliga fakulteterna.
"Det var roligt att se den nya utställningen på Vitlycke. Den uttryckte både uppfinningsrikedom och respekt för platsen och de många olika slag av besökare som man kan tänka sig att den ska ta emot. Mkt barn-vänligt och varmt. Men absolut inte "infantilt". Väldigt fint tyckte vi."

Klicka här för läsa recensionen i Bohusläningen »

Typ av jobb: Övrigt

Se jobb för denna kund: Vitlycke museum

Publicerat: 2013-07-16

Vitlycke museum väljer Carro & Co för ny basutställning.

Vi har nu glädjen att meddela att Vitlycke museum valt oss som leverantör av ny basutställning. Våren kommer nu därför att gå i bronsålderns tecken. Ett gränsöverskridande samarbete mellan arkitekter, art directors, ljuddesigner och programmerare, allt för att skapa ett upplevelsebaserat äventyr som talar till alla sinnen. Om vi lyckas? Det får ni se om ett halvår...

Typ av jobb: Övrigt

Se jobb för denna kund: Vitlycke museum

Publicerat: 2013-01-29

Fint som snus.

Nu har gänget på Hälsobolaget även snusnäsdukar att profilera sig med.

Typ av jobb: Övrigt

Se jobb för denna kund: Hälsobolaget

Publicerat: 2012-08-21

Nytt yttre för Viktoriasalongen

Äntligen var det dags för Viktoriasalongen att göra något åt den trista fasaden. Hela skönhetssalongen kläddes in i svart vinyl på plåt och nya skyltar gjorde pricken över i:et.

Typ av jobb: Skyltmaterial, Övrigt

Se jobb för denna kund: Viktoriasalongen

Publicerat: 2012-03-09

Science Center har fått nya "bås"

Science Center är stället i Trollhättan där barn i alla åldrar får prova och leva ut sin experimentlusta. I den sprillans nya utställningshallen hjälpte vi till att tillsammans komma på en lösning med fyra olika "bås" som skulle inspirera och förklara olika saker för den äldre besökaren. Carro & Co stod för formgivning av tyget som klädde båsen.

Typ av jobb: Övrigt

Se jobb för denna kund: Innovatum Teknikpark

Publicerat: 2011-06-15

Programmering: Grafi Technology