Lär känna dåtidens Tanumsbor i ny bok

I denna bok kastas du rakt in i en historia om människors öden och äventyr, så som de skulle kunnat se ut under bronsåldern. En historia som bygger på fakta och vetenskap, men där händelseförloppet är fiktion. Vi får träffa dåtidens Tanumsbor, Akaz, Nenna, Alawin, Glicc och Glär – personer som återskapats utifrån arkeologiska fynd från gravar och boplatser i Tanum. Dessa karaktärer syns också tydligt i Vitlycke museums utställning och är på så sätt en förlängning och utökning av händelser som besökaren får uppleva även i utställningen. Carro & Co stod för formgivningen. Hårdpärm med präglat omslag. Boken hittar du på Vitlycke museum.

Typ av jobb: Printmaterial, Bok

Se jobb för denna kund: Vitlycke museum

Publicerat: 2015-05-18

Välkommen in i bronsålderns värld!

Utställningen på Vitlycke museum (som med sina unika hällristningar finns på Unescos världsarvslista) är nu invigd och har fått mycket positiva omdömen – vilket vi självklart är mycket stolta över. Carro & Co har stått för helentreprenaden – från idé till färdigt utförande. Ett samarbete mellan Art Directors, arkitekt, copywriter, översättare, illustratör, snickare, elektriker, ljud-och ljusdesigners m fl.

Genomgående i de tre utställningsrummen får besökaren följa fem karaktärer i en fiktiv berättelse baserad på riktiga fynd från Tanumstrakten för ca 3 000 år sedan. Detta tillsammans med fakta om vardagsliv, tro, hällristningar och fynd, ges en skildning av hur livet kunde ha tett sig på bronsåldern i Tanum. Luckor att öppna, boxar att sticka in handen i, skivor att skjuta upp, titthål, musik att lyssna på – ja, detta är en utställning där både barn och vuxna får möjlighet att upptäcka, med flera sinnen. Välkommen till Vitlycke museum i Tanum!

Så här skrev Johan Öberg från Kulturarvsakademin och Göteborgs universitet, de konstnärliga fakulteterna.
"Det var roligt att se den nya utställningen på Vitlycke. Den uttryckte både uppfinningsrikedom och respekt för platsen och de många olika slag av besökare som man kan tänka sig att den ska ta emot. Mkt barn-vänligt och varmt. Men absolut inte "infantilt". Väldigt fint tyckte vi."

Klicka här för läsa recensionen i Bohusläningen »

Typ av jobb: Övrigt

Se jobb för denna kund: Vitlycke museum

Publicerat: 2013-07-16

Vitlycke museum väljer Carro & Co för ny basutställning.

Vi har nu glädjen att meddela att Vitlycke museum valt oss som leverantör av ny basutställning. Våren kommer nu därför att gå i bronsålderns tecken. Ett gränsöverskridande samarbete mellan arkitekter, art directors, ljuddesigner och programmerare, allt för att skapa ett upplevelsebaserat äventyr som talar till alla sinnen. Om vi lyckas? Det får ni se om ett halvår...

Typ av jobb: Övrigt

Se jobb för denna kund: Vitlycke museum

Publicerat: 2013-01-29

Programmering: Grafi Technology